Brandje LDP (9)

Leiderdorp, 12 September 2015

Vanavond om 20:46 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand op de Torenwacht in Leiderdorp.

Ter plaatse bleek er geen sprake te zijn van een woningbrand maar van een kleine buitenbrand in de tuin van de woning. Aldaar hadden wat meubels vlam gevat. Eerder waren deze meubels door middel van een lap ingesmeerd met olie. De lap is na het insmeren op / bij de meubels blijven liggen wat uiteindelijk ontvlamt is. De brandweer heeft uiteindelijk geen inzet gedaan. Wel heeft men een nacontrole uitgevoerd waarop alle hulpdiensten weer retour zijn gegaan.

 Let op: Gebruikte lappen steeds uitgespreid of in een emmer water bewaren omdat deze als gevolg van broei spontaan kunnen ontbranden. Gooi lappen dus nooit opgefrommeld onder de werkbank of tussen de houtkrullen!

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

Brandje LDP (2) Brandje LDP (7) Brandje LDP (8)  Brandje LDP (10) Brandje LDP (11)

Cookievoorkeuren wijzigen