FullSizeRender (Kopie)

Amsterdam, 8 september 2015

Deze middag is er een waterleiding gesprongen welke voor veel wateroverlast zorgde, dit gebeurde op de Van Der Boechorststraat in Amsterdam-Zuid. Veel omliggende straten liepen vol met water, zo ook het VU Medisch Centrum.

Het water stroomde de onderste verdieping van het VU Medisch Centrum in waardoor de elektriciteit deels uitviel. Door de vele overlast en omdat niet bekend is hoe lang de overlast gaat duren is er vanmiddag besloten om de patiënten te evacueren naar andere ziekenhuizen. Deze middag werden tientallen ambulances, waaronder ook enkele uit de regio Hollangs Midden gealarmeerd voor het vervoer van de patiënten. Maximaal 500 patiënten worden naar verschillende ziekenhuizen geëvacueerd, gehoopt word er dat de evacuatie voor middernacht afgerond is.

Naast het ziekenhuis hebben ook andere omliggende delen van Amsterdam veel wateroverlast, zo zijn er veel auto’s Total Loss geraakt door het water en zijn delen van straten vernield. De schade zou rond de miljoenen euro’s liggen.

De waterleiding is vermoedelijk gesprongen tijdens werkzaamheden, de reparatie hiervan zou vijf tot zes dagen kunnen duren.

DSC_9329 (Kopie) DSC_9332 (Kopie) DSC_9336 (Kopie) DSC_9338 (Kopie) DSC_9341 (Kopie) DSC_9348 (Kopie) DSC_9358 (Kopie) DSC_9368 (Kopie) DSC_9371 (Kopie) DSC_9377 (Kopie) DSC_9378 (Kopie) DSC_9416 (Kopie) DSC_9423 (Kopie) DSC_9426 (Kopie) DSC_9429 (Kopie) DSC_9430 (Kopie)

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen