Beijerscheweg SWK (16) [112HM]

Stolwijk, 7 september 2015

Tegen half één op deze maandagmiddag werden brandweer Stolwijk & Gouda gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Beijerscheweg in Stolwijk ter hoogte van nummer één. Ook de Officier van Dienst en de politie werden opgeroepen.

Er bleek een hoofdleiding van het gas te zijn geraakt door een tractor welke sloot-/baggerwerkzaamheden aan het verrichten was in een weiland. Het gas kwam er met een enorme hoge druk uit en het slootwater werd metershoog de lucht in gespoten.

De politie zette direct bij aankomst de omgeving ruim af. Niemand mocht de Beijerscheweg meer in of uit. Kort werd overlegd of ook de N207 moest worden afgesloten maar dit werd uiteindelijk niet gedaan. De brandweer voerde continu metingen uit maar kon verder weinig betekenen. Door het platteland was er ook verder weinig gevaar voor woningen. De komst van Stedin / Joulz werd afgewacht. Deze hebben de hoofdkraan dichtgedraaid waarna de meeste druk wegviel. Wel bleef de leiding nog zachtjes doorlekken.

Toen bleek dat er geen direct gevaar meer voor de omgeving zou zijn werd de Beijerscheweg weer vrijgegeven en gingen de hulpdiensten retour. De medewerkers van het gasbedrijf zijn hierna begonnen met graven en zullen hier nog geruime tijd mee bezig zijn. Tientallen woningen zullen voorlopig nog zonder gas zitten.

Foto’s: Marco van Bemmel

Beijerscheweg SWK (2) [112HM] Beijerscheweg SWK (7) [112HM] Beijerscheweg SWK (9) [112HM] Beijerscheweg SWK (14) [112HM] Beijerscheweg SWK (15) [112HM] Beijerscheweg SWK (21) [112HM] Beijerscheweg SWK (23) [112HM] Beijerscheweg SWK (25) [112HM] Beijerscheweg SWK (27) [112HM] Beijerscheweg SWK (31) [112HM] Beijerscheweg SWK (33) [112HM] Beijerscheweg SWK (36) [112HM] Beijerscheweg SWK (43) [112HM]

Cookievoorkeuren wijzigen