Katwijk, 5 september 2015

Zaterdagavond is rond 21:40 uur het Mobiel Medisch Team met de Lifeliner 2 opgeroepen voor een incident in een woning aan de Krab in Katwijk. Een ambulance en meerdere politie-eenheden waren al ter plaatse.

De traumahelikopter landde op het veld van Voetbalvereniging Katwijk welke het veld speciaal voor de Lifeliner 2 had verlicht. Ter plaatse was er een persoon in een woning gevallen. Het MMT heeft het ambulancepersoneel geassisteerd met het stabiliseren van het slachtoffer. Toen deze stabiel genoeg was is deze vervoerd naar het ziekenhuis.

Het MMT is vervolgens weer naar de helikopter teruggekeerd. Langs de lijn van het voetbalveld hadden flink wat toeschouwers zich verzameld om de traumahelikopter te bezichtigen. Na een groepsfoto van het hele team vertrok het Mobiel Medisch Team, na het uitzwaaien van de toeschouwers, weer naar Rotterdam waar de Lifeliner 2 gestationeerd staat.

Foto’s: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen