Grote brand Noorden (9)Noorden, 4 september 2015

De hulpdiensten werden vanavond gealarmeerd voor een gebouwbrand op de Simon van Capelweg in Noorden. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand en waren er meerdere brandweer eenheden aanrijdend.

Ter plaatse bleek al snel dat het hier om een flinke brand ging. De brandweer heeft geprobeerd het café en de aangrenzende woning te redden maar al snel bleek dat dit, zeker bij het café, niet meer ging lukken. Er werd vervolgens opgeschaald naar grote brand en even later zelfs naar zeer grote brand.

In eerste instantie was er nog sprake van mogelijk een persoon in het pand maar dit bleek uiteindelijk gelukkig niet het geval. De brandweer besloot niet meer in te zetten op redding van het café aar op redding van de woning en omliggende panden. Het café werd als verloren beschouwd.

Omstreeks half drie werd er ook een meetploeg gealarmeerd om metingen te verrichten naar eventueel gevaarlijke stoffen. Ook stond er een ambulance stand-by en is de regio Utrecht aanwezig om te assisteren.

Uiteindelijk is het pand volledig uitgebrand en kon de brandweer in de loop van de ochtend inpakken en retour. Zover bekend zijn er geen bijzondere gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Grote brand Noorden (1) Grote brand Noorden (2) Grote brand Noorden (3) Grote brand Noorden (4) Grote brand Noorden (5) Grote brand Noorden (6) Grote brand Noorden (7) Grote brand Noorden (8) Grote brand Noorden (10) Grote brand Noorden (11) Grote brand Noorden (12) Grote brand Noorden (13) Grote brand Noorden (14) Grote brand Noorden (15) Grote brand Noorden (16) Grote brand Noorden (17) Grote brand Noorden (18) Grote brand Noorden (19) Grote brand Noorden (20) Grote brand Noorden (21) Grote brand Noorden (22) Grote brand Noorden (23)

Brand Noorden (1) Brand Noorden (2) Brand Noorden (3) Brand Noorden (4) Brand Noorden (5) Brand Noorden (6) Brand Noorden (7) Brand Noorden (8) Brand Noorden (9) Brand Noorden (10) Brand Noorden (11)

Toen het licht werd:

Brand - update (1) Brand - update (2) Brand - update (3) Brand - update (4) Brand - update (5) Brand - update (6)

 

Cookievoorkeuren wijzigen