Brand Alphen & Ter Aar (1)Alphen aan den Rijn / Ter Aar, 31 augustus 2015

De zal weinig mensen ontgaan zijn in de regio; de enorme stortbui midden in de nacht. Ook in Alphen aan den Rijn ging het flink hard en onweerde het aan één stuk door. En toen ging het fout, een harde klap maakte duidelijk dat de bliksem insloeg bij een woning aan de Franciscanenlaan.

De brandweer werd gealarmeerd voor een brand in de woning en deze werd uiteindelijk opgeschaald naar middelbrand. Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand. De brandweer kon het vuur al snel onder controle krijgen maar de woning liep wel flinke schade op door de inslag en de brand.

Terwijl de brandweer druk bezig was op de Franciscanenlaan in Alphen kwam er nog een melding in die regio: Opnieuw een blikseminslag, ditmaal op de Geerweg in Ter Aar. Ook hierbij schaalde de brandweer op naar middelbrand.

Ter plaatse bleek een slaapkamer in brand te staan. De brandweer kon de brand al snel onder controle krijgen maar ook hier liep de slaapkamer ernstige schade op. Ook is één bewoner controleert door de ambulancedienst.

Na deze twee branden bleef het rustig, de brandweer hoefde niet meer ingezet te worden voor meldingen n.a.v. blikseminslag.

Foto’s via twitter van o.a.: Politie Nieuwkoop / Kaag en Braasem & Brandweer Nieuwkoop.

Uitslaande middelbrand op de Franciscanenlaan in Alphen aan den Rijn: Brand Alphen & Ter Aar (2) Brand Alphen & Ter Aar (3) Brand Alphen & Ter Aar (4)

Middelbrand op de Geerweg in Ter Aar:

Brand Alphen & Ter Aar (5) Brand Alphen & Ter Aar (6) Brand Alphen & Ter Aar (7) Brand Alphen & Ter Aar (8) Brand Alphen & Ter Aar (9) Brand Alphen & Ter Aar (10)

Cookievoorkeuren wijzigen