Wassenaar/Leiden, 30 augustus 2015

Vanmiddag is er in Wassenaar een automobilist met zijn auto op enkele agenten ingereden. De automobilist sloeg vervolgens op de vlucht, de politie startte een grote zoekactie.

De politie heeft met meerdere eenheden vanaf de grond maar ook vanuit de lucht gezocht naar een witte Ford Mondeo met een zwart gespoten voorkant. Er werd in Katwijk en in Leiden gezocht. De politiehelikopter ondersteunde eerst Katwijk en vervolgens de collega’s in Leiden. De politie zocht verschillende wijken af in Leiden. Rond 21:00 uur kwam het bericht binnen dat de auto was gevonden langs de waterkant op de Rijndijk.

De politie is vervolgens alle huizen langs gegaan om te zoeken. Bij een schuur sloeg de politiehond aan en vonden ze de verdachte. De verdachte verzette zich hevig bij de arrestatie. Na enige tijd kreeg de politie de man onder controle, hierna werd de man gefouilleerd om vervolgens afgevoerd te worden naar het politiebureau. Het voertuig, welke gestolen zou zijn, is door de politie in beslag genomen.

Foto’s & Video: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen