Overval LDN (9) - kopie

Voorschoten, 24 Augustus 2015

De politie heeft maandag 24 augustus, omstreeks 10.30 uur drie Leidenaren van 16, 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op een woning aan de Van Beethovenlaan.

Even voor 10.00 uur werd de overval door een omstander gemeld bij de politie. Vermoedelijk waren er drie mannen betrokken bij de overval waarbij de bewoners werden bedreigd met een vuurwapen. De politie heeft direct in de omgeving gezocht naar de verdachten en kreeg daarbij assistentie van de politiehelikopter en later ook van een arrestatieteam. Tijdens de zoekactie werd de omgeving afgezet en vluchtten er drie personen uit de woning. Een verdachte werd nabij het park aangehouden. Het betreft de 19-jarige verdachte. De tweede verdachte, de 18-jarige, werd op de Paganinidreef aangehouden door het arrestatieteam. Hij raakte gewond aan een been door een schot van de politie en is overgebracht naar het ziekenhuis. De 16-jarige verdachte werd aangehouden op de Van Beethovenlaan. Ook politiehonden werden bij het sporenonderzoek ingezet.
De recherche doet verder onderzoek naar de overval en moet de bewoners nog verder horen. Getuigen die informatie hebben wordt verzocht zich te melden bij de recherche Leiden – Bollenstreek via 0900 – 8844. De rijksrecherche doet, zoals gebruikelijk, onderzoek naar het schieten door de politie waarbij één van de verdachten gewond raakte.

Tekst : Politie.nl

Foto’s : District 16 / K.Jongen & Menno Plug

Overval LDN (1) - kopie - kopie - kopie Overval LDN (2) - kopie - kopie Overval LDN (3) - kopie - kopie Overval LDN (4) - kopie - kopie Overval LDN (5) - kopie - kopie Overval LDN (6) - kopie Overval LDN (8) - kopie  Overval LDN (10) - kopie Overval LDN (11) - kopie

Cookievoorkeuren wijzigen