Voorhout, 20 augustus 2015

Vanavond omstreeks tien voor half één werden politie, ambulance en de brandweerposten van Voorhout, Rijnsburg en Sassenheim opgeroepen voor een spoorvervoer ongeval letsel bij station Voorhout op de Componistenlaan.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat een passagierstrein een object had aangereden net voordat deze stopte op het station. De brandweer en politie hebben het spoor onderzocht en diverse onderdelen van een fiets en een schoen werden hierbij gevonden. Hierop is het spoor een behoorlijk stuk afgezocht op een eventuele slachtoffer(s). Na een tijdje bleek gelukkig dat er geen slachtoffer(s) waren gevallen. Hoe de fiets op het spoor terecht is gekomen is niet precies duidelijk maar dit moet wel opzet zijn geweest. De fiets was door de aanrijding vrijwel geheel verwoest en tot kleine stukjes vermalen door de trein. Omstreeks kwart over één was het spoor weer vrij van fiets onderdelen en kon het treinverkeer hervat worden. Diverse glazen panelen van de wachthokjes op het station raakte beschadigd door rondvliegende spoorstenen, de trein zelf had vrijwel geen schade opgelopen en kon zijn rit ook weer hervatten.

Brandweer Voorhout en de officier van dienst reden na de afhandeling gelijk door met spoed voor een OMS bij ‘De Vaart’ op het Poelruiterpad in Oegstgeest.

Foto’s: Devin Waasdorp

Foto’s: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen