Middelbrand Van der Valk hotel NAY (4)

Nieuwerkerk aan den IJssel, 16 augustus 2015

Deze ochtend werden meerdere brandweerposten gealarmeerd voor een brand in een warmtekrachtcentrale van het Van der Valk hotel op de Parallelweg-Zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel. Niet veel later werd het sein middelbrand gegeven.

Ter plaatse stonden twee dieselmotoren in de warmtekrachtcentrale dat naast het Van der Valk hotel staat in brand, dit zorgde voor flinke rookontwikkeling. De rook werd door het ventilatiesysteem van het hotel verspreid door het hele hotel waarna het hotel is ontruimd door de aanwezige bedrijfshulpverleners. De brandweer heeft met poederblussers de brand bestrijd. Toen het sein brandmeester gegeven werd is men begonnen met de ventilatie, overdrukventilatoren werden op het dak en op verschillende plekken in het hotel geplaatst om zo de rook uit het hotel te halen.

Ondertussen heeft de brandweer ook CO metingen verricht in het hotel. Na een paar laatste controles kon het hotel weer vrijgegeven worden en konden de gasten weer terug. Hierop konden de hulpdiensten inpakken en retour.

Foto’s: Franklin Coenen

Middelbrand Van der Valk hotel NAY (1) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (2) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (3) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (5) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (6) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (7) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (8) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (9) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (10) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (11) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (12) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (13) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (14) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (15) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (16) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (17) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (18) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (19) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (20) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (21) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (22) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (23) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (24) Middelbrand Van der Valk hotel NAY (25)