Brand Katwijk (3)Katwijk, 14 augustus 2015

Vanavond zal het u niet ontgaan zijn, de vele bliksemschichten door de lucht. Het KNMI heeft zelfs code geel afgegeven voor onze provincie.Vele mensen genieten van het onweer, anderen kruipen liever weg voor de knallen en flitsen. Voor bewoners aan de Graslelie in Katwijk was het flitsen ook geen pretje. Een van de onweersschichten trof namelijk hun huis.

Door de inslag ontstond er een brand op het dak. De uitslaande brand was al snel opgemerkt, waardoor snel de brandweer gebeld kon worden. Naastgelegen buren zijn ook uit voorzorg de huizen ontvlucht voor de brand. De TankAutoSpuit van brandweer Valkenburg en autoladder van post Katwijk waren snel ter plekke om de uitslaande brand in de kiem te smoren.

De brand was, na een verkenning binnen, nog niet zichtbaar in de woning. Ook met een warmtebeeldcamera konden nog geen zogenoemde hotspots binnen waargenomen worden. Met een straal one-seven was de brand vanuit de autoladder snel geblust. Hierna volgde een grondige controle in het dakbeschot.

Door de klap waren bij drie huizen stoppen doorgeslagen. Onder begeleiding van een brandweerman konden deze een voor een weer terug gezet worden. Na een grondige controle bleek dat de bewoners gewoon thuis konden slapen vannacht. De brand heeft binnen in de woning geen verdere schade aangericht. Na een klein uurtje konden de brandweerlieden weer terug naar de kazerne.

Foto’s & Volledige tekst: Katwijk Actueel
Voor meer beeldmateriaal Klik Hier

Brand Katwijk (6)

Cookievoorkeuren wijzigen