Warmond, 7 augustus 2015

Vanavond omstreeks tien voor twaalf worden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een schip / watersporter in problemen op ’t Joppe in Warmond.

Eenmaal ter plaatse blijk dat een plezierboot door nog onbekende reden was gecrasht tegen/op de kade van de Zwanburgerpolder. De brandweer heeft met meerdere boten materiaal en ambulancepersoneel overgevaren naar het eiland. De twee inzittende van de boot raakte zwaar gewond, één van hen heeft ernstig beenletsel opgelopen. De inzittende zijn niet in het water terecht gekomen maar werden door de klap uit het bootje geslingerd en kwamen op land terecht. Het ambulancepersoneel heeft de twee personen, een man en een vrouw, behandeld op de Zwanburgerpolder en hierna zijn deze met de brandweerboot naar de gemeentehaven gevaren alwaar de ambulances gereed stonden, zij zijn beide naar een het LUMC vervoerd. Hierna heeft de brandweer het bootje naar de gemeentehaven gesleept. Omstreeks kwart over één was de inzet ten einde en konden de hulpdiensten weer retour.

Foto’s: Devin Waasdorp


Cookievoorkeuren wijzigen