Noordwijk, 5 augustus 2015

Vanavond omstreeks elf uur werden diverse brandweer- en politie eenheden samen met 3 ambulances, de OVDG en de traumahelikopter LifeLiner 1 opgeroepen voor een ongeval met letsel op het Vuurtorenplein in Noordwijk.

Eenmaal ter plaatse was het één grote ravage, twee personenauto’s waren met elkaar in botsing gekomen op de kruising Vuurtorenplein met de Quarles van Uffordstraat en de Parallel Boulevard. Een auto wilde vanaf de Quarles van Uffordstraat naar de Parallel Boulevard oprijden en werd toen plots geramd door een aanstormende personenauto welk hem geen voorrang verleende. Deze aanstormende personenauto reed met zeer hoge snelheid van de Parallel Boulevard richting het Vuurtorenplein en kwam ook pas 20/30 meter verderop tot stilstand na de klap.

De inzittende van alle personenauto’s waren bij aankomst van de hulpdiensten al uit hun voertuigen gestapt en zaten/lagen op het trottoir, de ambulancedienst heeft zich over hun ontfermd. De bestuurder van de aanstormende auto was na het ongeval weg gerend en was spoorloos. De brandweer hoefde niet te knippen maar heeft wel de nodige hand en spandiensten verricht. Uiteindelijk zijn er door de ambulancedienst zeker twee personen met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, de traumahelikopter en de OVDG hoefde niet ter plaatsen te komen en zij afgemeld.

Ongeveer een half uur na de aanrijding kregen politie en ambulancedienst melding van een persoon welk roerloos bij iemand in de voortuin lag op de Golfweg, deze locatie was een paar honderd meter verder van het ongeval verwijderd. Eenmaal daar aangekomen bleek dat daar de Poolse bestuurder lag welk was weggevlucht van de ongevalslocatie. De ambulancedienst heeft de man onderzocht en er bleek dat het enige wat hij mankeerde was dat hij stomdronken was, de politie heeft de man hierop direct aangehouden.

De Quarles van Uffordstraat en het Vuurtorenplein waren door de politie afgesloten vanwege de hulpverlening en het daarop volgende sporenonderzoek door de VOA.

Foto’s: Devin Waasdorp & Menno Plug
Video: Menno Plug


 

 Foto’s van de aanhouding van de dronken bestuurder op de Golfweg:

Foto’s onderzoek Verkeers Ongevallen Analyse: Menno Plug

 

Cookievoorkeuren wijzigen