Voorhout, 20 juli 2015

Maandagavond is de brandweer van Rijnsburg omstreeks 20:12 uur opgeroepen voor een dier te water op de Elsgeesterlaan in Voorhout. Ook de politie reed mee.

Het paard, welke enkele 100 meters verder in de sloot lag, zou er al eventjes in liggen. De brandweer heeft in samenwerking met enkele omstanders en de politie het paard geprobeerd eruit te trekken door middel van twee brandweerslangen. Na verschillende pogingen is besloten om het paard naar de andere kant van het slootje te trekken. Na 2 keer wisten ze het paard op het droge te krijgen.

Omdat het paard moe was moest deze even uitrusten voordat deze weer op de been kon. Na wat uitrusten deden de hulpdiensten en omstanders een poging om het beest op zijn poten te krijgen, dit zonder succes. Ineens stond het beest op met behulp van alle mensen. Een agente welke ook trok gleed uit en kwam onder het paard terecht. Het paard werd hierna zo snel mogelijk weggetrokken. De agente is niet gewond maar wel geschrokken.

De vee arts is ter plaatse gekomen om het beest te controleren. De brandweer heeft de slangen en het waadpak schoongespoten waarna ze weer retour konden.

Foto’s & video: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen