Brand Lisserbroek (16)Lisserbroek, 14 juli 2015

De hulpdiensten uit zowel Kennemerland als Hollands Midden werden vandaag gealarmeerd voor een mogelijk woningbrand op de Rietstraat in Lisserbroek.

Ter plaatse bleek dat een buurman een rookmelder af had horen gaan en niet veel later hoorde de man een tweede rookmelder af gaan. Hierop heeft de man 112 gebeld.

De ter plaatse gekomen brandweer kon zo snel geen brand ontdekken en besloot niet onnodig schade aan de woning te maken door een raam of deur open te breken. Geprobeerd werd zonder schade binnen te komen maar toen dit niet lukte werd er contact opgenomen met de bewoner om zo spoedig mogelijk naar huis te komen.

Toen deze thuis was kon de brandweer binnen treden en daar bleek al snel dat een oven die vergeten was uit te zetten de boosdoener was. Echt sprake van brand was er niet maar dit had zomaar anders kunnen zijn. De bewoner had de oven aangezet en werd gebeld om kinderen op te halen, hierbij vergat de bewoner de oven uit te zetten. De brandweer kon na controle retour.

Rookmelders redden levens maar voorkomen ook erger!

Foto’s: Robert van Voorst

Brand Lisserbroek (1) Brand Lisserbroek (2) Brand Lisserbroek (3) Brand Lisserbroek (4) Brand Lisserbroek (5) Brand Lisserbroek (6) Brand Lisserbroek (7) Brand Lisserbroek (8) Brand Lisserbroek (9) Brand Lisserbroek (10) Brand Lisserbroek (11) Brand Lisserbroek (12) Brand Lisserbroek (13) Brand Lisserbroek (14) Brand Lisserbroek (15)  Brand Lisserbroek (17) Brand Lisserbroek (18) Brand Lisserbroek (19) Brand Lisserbroek (20) Brand Lisserbroek (21)

Cookievoorkeuren wijzigen