Voertuigbrand Gouda (2)Gouda, 11 juli 2015

De brandweer werd omstreeks half vier deze nacht gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Groen van Prinsterersingel in Gouda. Ter hoogte van schoolgebouw De Meander waren flinke vlammen gezien.

Eenmaal ter plaatse bleek de brand al nagenoeg uit en ging het hier om een dönerkraam ter hoogte van de school. De brandweer heeft de laatste restjes geblust en een nacontrole gedaan met de warmtebeeldcamera.

Al snel werd duidelijk dat dit geen brandje was n.a.v. kortsluiting. Men heeft geprobeerd de deur van de kraam met geweld open te breken, flinke schade maakte dit duidelijk. Toen bleek dat dit niet ging lukken heeft men een jerrycan met benzine onder de kraam gezet en in brand gestoken. Een geluk hierbij was dat de jerrycan na het in brand vliegen onder de kraam vandaan schoot waardoor lichte schade aan de buitenkant van de kraam als enige stille getuige over bleef. De politie heeft in de omgeving wel nog gezocht naar mogelijke verdachten maar heeft zover bekend niemand aangetroffen.

Heeft u iets gezien of weet u iets wat wellicht interessant is in deze zaak? Bel dan de politie van Gouda op: 0900-8844.

Foto’s: Rens de Haan
Eerste onderstaande foto: Politie Gouda

Brand GoudaVoertuigbrand Gouda (1) Voertuigbrand Gouda (3) Voertuigbrand Gouda (4) Voertuigbrand Gouda (5) Voertuigbrand Gouda (6) Voertuigbrand Gouda (7) Voertuigbrand Gouda (8)

Cookievoorkeuren wijzigen