Voorhout, 6 juli 2015

Vanmiddag omstreeks drie uur werden twee jongens, genaamd Tom en Floris, door de Burgemeester van Teylingen en de ploegchef van brandweer Hollands Midden – post Sassenheim in het zonnetje gezet in het gemeentehuis voor hun optreden bij een woningbrand op de Nicolaas Damesstraat in Sassenheim.

Op zondag 14 juni 2015 waren de twee jongen aan het skaten op het skatepark bij OJC Fasinus gelegen aan de Van Alkemadelaan in Sassenheim. Toen zij even een ‘break’ namen van het skaten zag één van de jongens dat er heel veel rook uit een dakraam kwam van een woning welk aan de andere kant van de parkeerplaats aldaar lag aan de Nicolaas Damesstraat. De jongens grepen meteen in en rende richting de rokende woning en uiteindelijk werd de brandweer gealarmeerd voor een melding van een ” woningbrand zolder”. Omdat de jongens hadden gezien dat er nog een persoon in de woning aanwezig was schaalde de brandweer op naar het sein ‘middelbrand’ om zo meer personeel op locatie te krijgen. Mede door hun snelle en accudate optreden van de twee jonge mannen kon de brandweer de bewoner optijd uit het huis vol rook redden. Volgens de brandweer had het niet nog langer moeten duren, want dan had deze brand wellicht een vervelende wending gehad.

Uit handen van de burgemeester van Teylingen kregen de jongens een bos bloemen en een Oorkonde namens de gemeente Teylingen en brandweer Hollands-Midden, ook kregen de jongen een VVV-cadeaubon om iets leuks van te halen. De jongens vertelde dat zij het leuk en toch ook wel spannend vonden om vandaag zo in het zonnetje te worden gezet met de burgemeester erbij en alle persfotografen.

Tekst van het item van de woningbrand;

Vanmiddag omstreeks kwart voor twee werd de brandweerpost van Sassenheim en Lisse met de autoladder opgeroepen voor een gebouwbrand woning op de Nicolaas Damesstraat in Sassenheim, één persoon zou zich nog in de woning bevinden dus men schaalde gelijk op naar het sein ‘Middelbrand’.

Eenmaal ter plaatse bleek er inderdaad dat een man zich nog in de woning bevond, deze hing uit het raam terwijl er veel rook vrijkwam bij de brand. De brandweer snelde zich naar boven en deed gelijk een binnenaanval en heeft de man uit de woning gered. Een ambulance kwam ter plaatse om de man te controleren maar gelukkig bleek hij niks te eraan over gehouden te hebben. De brandweer had het vuur snel onder controle, er stond in de woning wat huisraad in brand. De brandweer heeft de spullen buiten de woning neergelegd en aldaar verder afgeblust. Hoe de brand precies kon ontstaan is nog onduidelijk, de politie doet hiernaar onderzoek.

Zie hier het originele item van de woningbrand destijds!

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen