Warmond, 5 juli 2015

Vanmiddag omstreeks tien over drie kregen de hulpdiensten melding van een persoon te water op het Norremeer in Warmond. De hulpdiensten gingen bij meerdere locaties ter plaatse zoals het boothuis van de brandweerboot in de Gemeentehaven in Warmond, daar kwam de brandweer van warmond en de duikers uit Leiden ter plaatse. En op de Menneweg in Sassenheim gingen de brandweer van Sassenheim, Voorhout en de OVD ter plaatse.

Eenmaal aangekomen op het incident locatie op het Norremeer bleek dat er een boot was omgeslagen en in de kant van de Kogjespolder was beland, hierbij is één persoon gered door de twee toegesnelde brandweer en de twee politieboten. Toen men aldaar bezig was met de hulpverlening sloeg er door een harde windvlaag weer een boot om enkele meters verderop en hierbij zijn er door de hulpdiensten drie personen uit het water gered. Even verderop was er ook een melding van een mogelijk omgeslagen boot maar hoe de situatie aldaar was is onbekend. Nadat alle personen uit het water waren gehaald en de boten op een veilige plaats waren gebracht kon men weer retour, over de toestand van de slachtoffers is nog niks bekend.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen