Sassenheim, 1 juli 2015

Vanmiddag omstreeks kwart over vier werden de tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig van brandweerpost Sassenheim samen met de OVD opgeroepen voor een gasontsnapping op de Saturnusstraat in Sassenheim.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat tijdens de graafwerkzaamheden, om het glasvezelnetwerk aan te leggen, een medewerker een gasleiding in iemand zijn tuin het lekgeprikt. De brandweer heeft na aankomst enkele metingen verricht en hierna is er voor de zekerheid een straal hogedruk neergelegd in afwachting van Liander. Liander was snel ter plaatse en zij hebben de situatie van de brandweer overgenomen en gingen en lek verhelpen. De werklui hadden een KLIC-melding gedaan en hierop was er informatie over de leidingen in dat gebied opgevraagd en bekend. Echter lag de gasleiding niet op de plek waar hij volgens de kaart zou moeten liggen dus zo kon het gebeuren dat de leiding werd geraakt.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen