Warmond, 29  juni 2015

De hulpdiensten werden vanavond groots gealarmeerd voor een persoon te water aan de Endepoellaan in Warmond. Een passant had een paraglider gezien die mogelijk in nood was en die mogelijk te water was geraakt. Erg onduidelijk dus waarop de hulpdiensten groot inschaalde.

Brandweer, politie, ambulance, traumahelikopter en politiehelikopter waren al snel op de incidentlocatie te vinden. De brandweer is na aankomst gelijk met de brandweerboot begonnen met zoeken. De politiehelikopter zou de paraglider in beeld hebben en deze zou niet te water zijn geraakt maar deze vloog alweer een stukje verderop bij Rijnsburg / Voorhout. Vermoedelijk had de paraglider even problemen met zijn motor waarop hij al rondjes draaiend richting de grond ging aldus een getuige, hierbij leek het net of de paraglider ergens was neergestort in de Kagerplassen.

Update 21:30

Er blijkt uiteindelijk dus niemand in nood. Hulpdiensten schalen af en alle eenheden en helikopters van de ambulancedienst en de politie gaan retour.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen