Leiden, 28 juni 2015

Vanmiddag omstreeks tien voor vier werden politie en ambulance naar de A44 in Leiden gestuurd voor een ongeval met letsel, ook brandweerpost Valkenburg kwam met spoed ter plaatse ivm een mogelijke gaslekkage.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er op de rijbaan richting Den Haag, ter hoogte van de Oude Rijnbrug, een kop-staart botsing was gebeurd tussen twee personenauto’s. De voorste auto had een gastank achterin zitten. De brandweer heeft gecontroleerd of deze lekte maar dit bleek niet het geval, wel lekte de auto veel brandstof. De brandstof is opgevangen in bakken en met een schuimblusser is er voor de zekerheid bij beide auto’s de lekken olie & brandstoffen besproeid. De ambulancedienst heeft meerdere personen gecontroleerd en uiteindelijk is er één man voor verdere behandeling naar het LUMC vervoerd.

De politie spak nog een automobilist aan welk met zijn mobieltje het ongeval filmde tijdens het rijden ( foto bruine auto) hij kreeg hiervoor een waarschuwing. Van de Rijksweg A44 was een gedeelte van de oprit en de rechter rijstrook richting Den Haag afgesloten. Het verkeer kon mondjesmaat passeren op de linker rijstrook, het gevolg was ongeveer één à twee kilometer file op deze rustige zondag. De verkeerspolitie (VOA) heeft het ongeval onderzocht en in kaart gebracht. Hierna zijn beide voertuigen door BCB bv geborgen en kon de A44 weer vrijgegeven worden voor het verkeer.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen