Hillegom, 27 juni 2015

Vanmorgen vroeg omstreeks tien voor half zes werden de hulpdiensten massaal naar de Zuider Leidsevaart in Hillegom gestuurd voor een voertuig te water. Twee tankautospuiten, twee duikteams, een ladderwagen, het hulpverleningsvoertuig, de officier van dienst, twee ambulances en een traumahelikopter werden gealarmeerd.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er een personenauto op zijn kant in een boeren slootje lag. Aan de slipsporen in de berm en op het wegdek was te zien dat de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur was verloren. Al snel bleek dat de bestuurder van de auto nergens te bekennen was, deze zat niet in de auto en werd ook niet in de omgeving aangetroffen. Hierop gingen de meeste hulpdiensten weer retour naar de kazerne, de traumahelikopter kwam net aan en vloog nog een rondje boven het incident, hierna ging ook deze retour naar de basis. De politie had de bestuurder inmiddels thuis in zijn bed aangetroffen, vermoedelijk is er alcohol in het spel. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit de sloot gehaald en weg gesleept, de auto is total loss.

Foto’s: Devin Waasdorp

 

Foto’s: Robert van Voorst

Cookievoorkeuren wijzigen