Treinbotsing Moordrecht (2)Moordrecht, 24 juni 2015

De hulpdiensten werden vandaag gealarmeerd voor een treinincident op de Provincialeweg – N456 in Moordrecht. Ter plaatse bleek er een aanrijding te hebben plaats gevonden tussen een trein en een trekker.

Het ongeval vond plaats op de spoorwegovergang van de Vijfde Tochtweg. Loonwerkers zijn daar de hele dag al bezig met het af en aanrijden van zand en grond. Doordat de weg te smal is om te keren werd dit achteruitrijdend gedaan, men moest dus ook achteruit over de spoorwegovergang. In de morgen waren er nog mensen bij om dat te begeleiden maar omdat het goed bleek te gaan waren die er in de middag niet meer. Uitgerekend toen ging het mis.

De 16 jarige bestuurder reed weer achteruit over de spoorwegovergang en zag de trein vervolgens aankomen. Hij probeerde nog de trekker in veiligheid te stellen maar tevergeefs. Op het laatste moment sprong de jongen uit de trekker waarna vrijwel direct de trekker geramd werd door de trein.

Trein en trekker hielde flinke schade over aan de aanrijding. Gewonden bleken er uiteindelijk niet. Een toevallig tweede passerende trein stopte ook bij de aanrijding. Passagiers van de eerste trein zijn na anderhalf uur over gestapt in de tweede trein en zijn zo terug naar het station vervoerd.

ProRail denkt dat tot zeker 19:00 uur er geen trein verkeer mogelijk zal zijn.

Uiteraard wordt het ongeval uitvoerig onderzocht. Zo kwam onder andere de VOA ter plaatse en werd om de arbeidsinspectie gevraagd.

De overgang zelf hield ook schade aan de aanrijding over. Een hek werd vernield en belandde in het water.

Foto & Video: Rens de Haan

Tip: Druk rechtsonder de video op instellingen en zet de video in HD.


Treinbotsing Moordrecht (1) Treinbotsing Moordrecht (2) Treinbotsing Moordrecht (3) Treinbotsing Moordrecht (4) Treinbotsing Moordrecht (5) Treinbotsing Moordrecht (6) Treinbotsing Moordrecht (7) Treinbotsing Moordrecht (8) Treinbotsing Moordrecht (9) Treinbotsing Moordrecht (10) Treinbotsing Moordrecht (11) Treinbotsing Moordrecht (12) Treinbotsing Moordrecht (13) Treinbotsing Moordrecht (14) Treinbotsing Moordrecht (15) Treinbotsing Moordrecht (16) Treinbotsing Moordrecht (17) Treinbotsing Moordrecht (18) Treinbotsing Moordrecht (19) Treinbotsing Moordrecht (20) Treinbotsing Moordrecht (21) Treinbotsing Moordrecht (22) Treinbotsing Moordrecht (23) Treinbotsing Moordrecht (24) Treinbotsing Moordrecht (25) Treinbotsing Moordrecht (26) Treinbotsing Moordrecht (27)

Cookievoorkeuren wijzigen