Vrachtwagen BKP (1)Boskoop, 12 juni 2015

De hulpdiensten werden vanmiddag gewaarschuwd omdat een vrachtwagen een ongeval zou hebben gehad op de Den Ham – N207 in Boskoop.

Ter plaatse bleek de trailer van een vrachtwagen net te hoog en botste deze met zo’n 50 kilometer per uur tegen het plafond van de tunnel. Dit was zo’n klap voor de trailer dat er vrijwel niets meer op zijn plek stond.

De vrachtwagen kwam tot stilstand op de Alphenseweg – N207, net na de tunnel. De gealarmeerde brandweer heeft gezorgd voor de veiligheid en het zeil van de vrachtwagen verwijderd.

Omstreeks negen uur vanavond werd de weg na berging weer vrijgegeven. Al was dit voor korte duur want door gepland onderhoud aan de weg was deze even later al weer dicht.

Ter plaatse is de tunnel gemeten en deze voldeed aan de wettelijke doorrijhoogte. Kanttekening hierbij is wel dat er nieuw asfalt ligt en dat de weg daardoor iets verhoogt is. Dit zou de reden kunnen zijn dat de vrachtwagenchaffeur vorige week met zijn combinatie wél door de tunnel kon en nu niet meer.

Foto’s: O.a. KD-Verkeer  Vrachtwagen BKP (1) Vrachtwagen BKP (2) Vrachtwagen BKP (2) Vrachtwagen BKP (3) Vrachtwagen BKP (3) Vrachtwagen BKP (4) Vrachtwagen BKP (4) Vrachtwagen BKP (5) Vrachtwagen BKP (5) Vrachtwagen BKP (6) Vrachtwagen BKP (6) Vrachtwagen BKP (7) Vrachtwagen BKP (7) Vrachtwagen BKP (8)

Cookievoorkeuren wijzigen