Sassenheim, 13 juni 2015

Vanmiddag omstreeks kwart over één kreeg brandweerpost voorhout melding van een dier te water ter hoogte van de A44 in Sassenheim, uiteindelijk bleek de juiste locatie de Menneweg in Sassenheim.

Eenmaal ter plaatse zat er een paard vast in de sloot, het paard genaamd Daan kon er zelf niet meer uitkomen. De brandweer van Voorhout heeft met meerdere slangen een aantal pogingen gedaan om het paard eruit te krijgen maar dat bleek nog een flinke klus te zijn. De kant van de ene kant van de sloot bleek toch iets te hoog en dus werd de reddingsklus verplaatst naar de overkant omdat de kant daar wat lager lag. Uiteindelijk kwam het paard er na wat aanmoediging en steun in de rug van de brandweermannen weer op het droge! Hierna kon men de uitrusting weer schoonspuiten en hierna retour kazerne.

Foto’s: Devin Waasdorp

 

Brandweerman Daan stelt het paard Daan gerust en doet hem een halster om.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen