Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (2) (Kopie)

Gouderak, 8 juni 2015

Deze avond werd de brandweer van post Gouderak gealarmeerd voor een oefening schoorsteenbrand op de Kattendijk in Gouderak. Ter plaatse had men buiten op een terrein een schoorsteen nagemaakt en had deze in brand gestoken.

Het doel van de oefening was de handelingen oefenen die gebruikt worden bij het bestrijden van een schoorsteenbrand. De brandweer verwijderde eerst beneden met twee man de brandbare stof uit de open haard en sloot deze af met een brandwerende doek, hierna kon er boven worden begonnen met het schoonmaken van het schoorsteenkanaal met behulp van een ramoneur. De schoorsteen werd twee keer in brand gestoken zodat ieder de verschillende handelingen kon oefenen. Ook werd er deze avond extra aandacht besteedt aan het gebruik van de warmtebeeldcamera waarmee de brandweerlieden gemakkelijk een brandhaard kunnen vinden en de temperatuur kunnen meten.

Toen de oefening ten einde was werd er nog even het een en ander nabesproken waarna men weer retour kon.

Foto’s: Franklin Coenen

Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (1) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (3) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (4) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (5) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (6) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (7) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (8) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (9) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (10) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (11) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (12) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (13) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (14) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (15) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (16) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (17) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (18) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (19) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (20) (Kopie) Oefening schoorsteenbrand brandweer Gouderak (21) (Kopie)

 

Cookievoorkeuren wijzigen