Oegstgeest, 4 juni 2015

Vanmiddag heeft Team verkeer uit Den Haag een transportcontrole gehouden op de parkeerplaats van de BP op de A44 in Oegstgeest.

De controle was vooral gericht op vrachtwagens, de technische staat van de wagens, gewicht en hun lading werden door de politie in samenwerking met de Douane en het RDW gecontroleerd. Motoragenten haalde diverse voertuigen van de A44 af en begeleide deze naar de controleplaats, ook een enkele bedrijfsbus en/of caravan werd gecontroleerd. De politie heeft diverse bekeuringen uitgeschreven aan voertuigen welk onder andere (technische) mankementen hadden zoals; overbelading, versleten banden en verkeerd gezekerde ladingen.

Diverse voertuigen moesten een deel van hun lading achterlaten en later weer komen ophalen omdat ze te zwaar waren. Het grootste mankement welk de politie bij deze controle tegenkwam was een vrachtwagen waarvan zeven van de tien banden ernstig versleten waren. Deze vrachtwagen mocht niet meer verder rijden en een bandenspecialist heeft de zeven banden terplaatse moeten vervangen. De controle duurde tot ongeveer drie uur in de middag.

Later deze week volgt er een persbericht met alle details omtrent deze controle, deze zullen wij dan bij dit item erbij plaatsen.

Foto’s: Devin Waasdorp

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen