Hillegom, 1 juni 2015

Vanavond omstreeks vijf voor half negen worden de twee tankautospuiten van brandweerpost Hillegom samen met de ladderwagen van post Lisse en de OVD opgeroepen voor een gebouwbrand overig bij Newell Rubbermaid op de Amperestraat in Hillegom.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat het gelukkig wel meevalt, naast het gebouw was een pomp warmgelopen. De pomp was iemand waarschijnlijk vergeten uit te zetten en dus pompte deze zonder aangesloten leidingen, dit veroorzaakte de nodige hitte door de wrijving. De pomp wordt normaal gesproken gebruikt om de inhoud van tankwagens over te pompen naar het bedrijf. De brandweer heeft de pomp uitgezet en hierna goed gekoeld met water. Ook heeft men nog een controle uitgevoerd binnenin het bedrijf maar verder bleek alles in orde. Hierna kon men weer inpakken en retour kazerne.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen