Binnenvaartschip_GDA19Gouda, 31 mei 2015

Rond half negen vanmorgen werden de hulpdiensten waaronder de Lifeliner opgeroepen voor een medische noodsituatie aan boord van een Belgisch binnenvaartschip op de Hollandsche IJssel.

Het schip dat onderweg was vanuit Rotterdam richting Gouda meerde af ter hoogte van de Julianasluis waarna de hulpdiensten uiteindelijk aan boord konden. Hiervoor moest eerst nog een ander binnenvaartschip haar ligplaats verlaten. Aan boord was de schippersvrouw onwel geworden en niet meer aanspreekbaar. Met hulp van de gealarmeerde brandweer koste het nog enige moeite om het slachtoffer door de nauwe doorgangen in het schip van boord te krijgen. Het slachtoffer is onder begeleiding van de arts van het traumateam naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Wat er precies aan boord aan de hand was is onduidelijk maar het schip mag voorlopig niet verder varen.

Foto’s: Wim Slagers & Franklin Coenen

Binnenvaartschip_GDA01 Binnenvaartschip_GDA02 Binnenvaartschip_GDA03 Binnenvaartschip_GDA04 Binnenvaartschip_GDA05 Binnenvaartschip_GDA06 Binnenvaartschip_GDA07 Binnenvaartschip_GDA08 Binnenvaartschip_GDA09 Binnenvaartschip_GDA10 Binnenvaartschip_GDA11 Binnenvaartschip_GDA12 Binnenvaartschip_GDA13 Binnenvaartschip_GDA14 Binnenvaartschip_GDA15 Binnenvaartschip_GDA16 Binnenvaartschip_GDA17 Binnenvaartschip_GDA18Lifeliner 2 inzet Julianasluis Gouda (13) (Kopie)Lifeliner 2 inzet Julianasluis Gouda (14) (Kopie)Lifeliner 2 inzet Julianasluis Gouda (18) (Kopie)Lifeliner 2 inzet Julianasluis Gouda (25) (Kopie)

Cookievoorkeuren wijzigen