Sassenheim, 31 mei 2015

Vanmiddag omstreeks tien over drie kreeg de meldkamer een telefoontje van een getuige dat er mogelijk een fiets werd gestolen door meerdere personen op station Sassenheim, meerdere politie eenheden gingen hierop met spoed ter plaatse.

Bij aankomst van de eerste politie eenheid op het station werden de personen gezien op het perron voor de trein richting Schiphol, van de drie mannen vluchtte er twee weg bij het zien van de politie en één kon direct door een politieagent worden aangehouden. De politie heeft met meerdere eenheden nog gezocht in de omgeving naar de andere twee mannen maar deze voor zover nu bekend nog niet aangetroffen. De aangehouden man is op het perron gefouilleerd en hierna in de boeien geslagen op verdenking van diefstal van de elektrische fiets. De man, met Poolse nationaliteit, verklaarde onder andere dat hij de fiets had gekregen maar niet wist van wie deze was. De politie heeft de zaak in onderzoek, de man is meegenomen naar het cellencomplex van het bureau in Leiden.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen