Warmond, 28 mei 2015

Vanmorgen omstreeks tien uur werd de brandweerpost van Warmond samen met de officier van dienst (OVD) en adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) opgeroepen voor een ongeval met gevaarlijke stoffen bij Sauna Scarabee op de Veerpolder in Warmond.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat er tijdens het bijvullen van twee vaten één met zwavelzuur en de andere met chloor, per ongeluk de verkeerde stof in het verkeerde vat werd gedaan. Hierdoor ontstond een chemische reactie, de twee medewerkers welk aan het bijvullen waren zijn gelijk naar buiten gegaan en raakte verder ook niet gewond door de vrijgekomen dampen. De brandweer heeft binnen meerdere metingen verricht en hierop werd besloten dat de OGS-container en de brandweer van Leiden-Zuid moest komen om de stoffen weer uit de vaten te halen zodat de situatie weer veilig wordt.

Toen deze eenheden ter plaatse kwamen hebben zij brandweer Warmond afgelost, deze kon weer retour kazerne. Hierna is de OGS-container neergezet en hebben twee brandweer mannen een  pak aangetrokken waarmee zij de chemische stoffen in een speciale bak konden doen.Hierna zijn de twee mannen met de bak het gebouw in gegaan. Nadat de stof veilig in de bak was gedaan was de situatie weer veilig en konden de hulpdiensten weer retour.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen