Lisse, 25 mei 2015

Vanavond omstreeks half twee werd de tankautospuit van brandweerpost Lisse met spoed gealarmeerd voor een buitenbrand afval / rommel op het Zuiderkruis in Lisse, na één minuut wordt er woningbrand gemaakt en word ook de ladderwagen opgeroepen.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat er meerdere fietsen en een schutting in brand staan onder het balkon van een appartement. De brandweer had het vuur met een straal hogedruk gelukkig snel onder controle en zo werd erger voorkomen. Door het vuur brandde meerdere fietsen en een gedeelte van een schutting af, ook raakte het balkon en plafond van de brandgang beschadigd. De bovengelegen woning had last van rook en hierop heeft de brandweer de woning met behulp van de ventilator doorgelucht.

De woningbouw gaat de schade aan het complex opnemen en herstellen. De brand is hoogst waarschijnlijk ontstaan door brandstichting, de politie heeft in de omgeving nog gezocht naar mogelijke daders maar deze zijn niet meer aangetroffen.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen