Leiden, 25 mei 2015

Vanavond omstreeks tien voor half één kregen de tankautospuit en ladderwagen van brandweerpost Leiden-Zuid melding van een woningbrand op de Seringenstraat in Leiden, binnen één minuut wordt er opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ en worden ook de tankautospuit van Leiden-Noord en de officier van dienst opgeroepen.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat er een flinke uitslaande brand woedt op de benedenverdieping van een woning, ook een ambulance kwam met spoed ter plaatse. De brandweer is gelijk met meerdere slangen hoge druk begonnen aan de binnenaanval en zo had men het vuur al snel onder controle. Na een doorzoeking van de woning bleek dat er geen personen meer aanwezig waren in de woning, de bewoners waren niet thuis.

De schade aan de woning is zeer groot, de benedenverdieping is geheel uitgebrand en ook de overige verdiepingen hebben flinke rook en waterschade. Hoe de brand precies kon ontstaan is niet duidelijk. Een buurtbewoners had nog een knal / explosie gehoord maar of dit door het vuur zelf kwam of een mogelijke oorzaak is is niet bekend. Team brand onderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen