Zeer grote brand Noordwijk (2)Noordwijk. 23 mei 2015

Zaterdagmorgen werden brandweerposten Noordwijk en Noordwijkerhout rond half vier ruw uit hun slaap gewekt voor een melding van een gebouwbrand aan de Kraaierslaan in Noordwijk. Direct spoedde de brandweerlieden naar de kazerne, waarna met spoed uitgerukt werd met twee tankautospuiten en een autoladder.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat er een uitslaande brand was in een grote loods. Direct werd door de brandweer opgeschaald naar zeer grote brand, hierop werden korpsen uit Rijnsburg (groot watertransport), Leiden (extra ademlucht) , Gouda (commandowagen) en Waddinxveen (logistiek) gealarmeerd. Ook werden het hulpverleningsvoertuig en een twee extra tankautospuit van Noordwijk gealarmeerd.

Alle korpsen zijn druk bezig geweest om het vuur onder controle te krijgen en te zorgen dat er geen overslag kwam op een naaste gelegen woning en manage. In de loods stonden enkele landbouwvoertuigen (o.a. tractoren) en andere landbouw spullen. Tijdens de brand waren enkele kleine ontploffingen te horen die veroorzaakt werden door de voertuigen in de loods.

Rond vijf uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer is nog wel enige tijd bezig geweest met het nablussen van de brand.
Personeel van de logistiekbak uit Waddinxveen hebben gezorgd dat de brandweerlieden even konden uitrusten en ‘rustig’ wakker konden worden.

Foto’s, Video & Informatie: Katwijk Actueel

Zeer grote brand Noordwijk (1) Zeer grote brand Noordwijk (3) Zeer grote brand Noordwijk (4) Zeer grote brand Noordwijk (5) Zeer grote brand Noordwijk (6) Zeer grote brand Noordwijk (7) Zeer grote brand Noordwijk (8) Zeer grote brand Noordwijk (9) Zeer grote brand Noordwijk (10) Zeer grote brand Noordwijk (11) Zeer grote brand Noordwijk (12) Zeer grote brand Noordwijk (13) Zeer grote brand Noordwijk (14) Zeer grote brand Noordwijk (15)

 

Nablussen van de brand, foto’s: Devin Waasdorp

 

Cookievoorkeuren wijzigen