Noordwijkerhout, 23 mei 2015

Vanavond omstreeks tien voor acht werd de brandweerpost van Noordwijkerhout gealarmeerd voor een melding wateroverlast op de Pilarenlaan in Noordwijkerhout.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er een flinke lekkage was in de hal van een nog vrij recent gebouwd appartementencomplex. Het water kwam uit een centrale watermeterkast en liep van de trap af naar beneden de hal in. Eenmaal in de hal liep het water de liftschacht in en ging het water richting diverse appartementen. De bewoners van deze appartementen hebben met man en macht het water proberen tegen te houden bij hun voor de deur met watertrekkers en handdoeken. Volgens een bewoonster waren zij al bijna een uur bezig toen toch maar de brandweer werd gebeld, ook een monteur kwam ter plaatse.

De monteur heeft eerst de hoofdkraan dichtgedraaid en zo stopte het lekken. De brandweer heeft met watertrekkers het water van de trap en uit de hal verwijderd en met een waterpomp de liftschacht leeggepompt. Ook werd het hulpverleningsvoertuig van Noordwijk gealarmeerd om te komen assisteren maar deze bleek niet veel later toch niet nodig en werd afgemeld. De officier van dienst van de brandweer is nog wel langs geweest om polshoogte te komen nemen. Hoe groot de schade is aan de delen van het complex die onder water hebben gestaan is niet duidelijk. Wel is de lift buiten dienst gesteld, een bedrijf gaat deze eerst controleren voordat deze weer gebruikt mag worden omdat een gedeelte onder water stond.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen