Leiden, 19 mei 2015

Vanmorgen vroeg omstreeks tien over zeven kregen brandweer, politie, ambulance en traumahelikopter melding van een ongeval op de A4 in Leiden waarbij sprake zou zijn van beknelling.

Eenmaal ter plaatse is de ravage groot, vier personenauto’s waren op elkaar geklapt. Dit gebeurde nadat automobilisten remde voor een groep overstekende eenden kuikens. De brandweer hoefde uiteindelijk niet te knippen want van beknelling was geen sprake, wel zijn de nodige hand en spandiensten verricht. De ambulancedienst heeft één persoon nagekeken maar gelukkig was vervoer naar het ziekenhuis niet nodig. De traumahelikopter was wel opgestegen maar werd onderweg naar het incident afgemeld en kon retour naar zijn basis.

De schade aan de vier voertuigen is groot, deze zijn allen afgesleept door berger(s). Het ongeval en de berging hadden zeer grote vertraging tot gevolg op zowel de snelweg als de omliggende wegen zoals de N11. Omstreeks acht uur werd de A4 weer vrijgegeven en loste de verkeersproblemen langzaam op.

Foto’s: 112HM

Cookievoorkeuren wijzigen