Abbenes, 14 mei 2015

Vanmiddag om twee uur precies kreeg de brandweerpost van Nieuw-Vennep melding van een watersporter in problemen op de Huigsloterdijk in Abbenes, een tankautospuit en het duikteam met een boot kwamen ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat een plezierboot was gezonken terwijl de opvarenden bezig waren met een ontspannend vaartochtje op de Ringvaart vanaf hun ligplaats in de jachthaven Poelgeest in Oegstgeest. De eigenaar maakte samen met vrienden uit de onder andere de Verenigde Staten een laatste vaartochje voordat zij weer terug naar huis gingen. Tijdens het varen merkte de aanwezigen personen op de boot dat deze water maakte, hierop werd de boot snel naar de kant gevaren. Aldaar heeft men geprobeerd om zichzelf en nog snel wat spullen in veiligheid en op het droge te brengen. De boot maakte snel water en toen een groot schip voorbij voer zorgde de boeggolf van dit schip ervoor dat de boot volstroomde en al in één minuut helemaal was gezonken zo verklaarden de opvarenden.

De brandweerduikers zijn in het water gegaan en hebben nog wat spullen uit de boot gehaald. de boot lag met zijn achterkant op de bodem van de Ringvaart vast. De brandweer is de situatie aan het bekeken en een hijskaan van Verschoor bv uit Sassenheim werd gevraagd om te komen assisteren. Met behulp van pompen en de hijskraan in de boot weer boven de waterlijn gebracht. hierna is de boot door een andere boot van de jachthaven terug gesleept naar zijn ligplaats, wat en hoe groot de schade is aan de boot is nog niet duidelijk.

Foto’s: Devin Waasdorp

 

Foto update van de berging van het vaartuig:

Cookievoorkeuren wijzigen