Ongeval Boskoop (4)Boskoop. 13 mei 2015

De hulpdiensten werden vandaag gealarmeerd voor een ongeval op de Reijerskoop in Boskoop. Ter plaatse bleek een automobilist met zijn voertuig tegen een plantenbak aan te zijn gebotst.

De plantenbakken staan hier als wegversmalling om de snelheid er uit te halen op dit 30 kilometer p/u gedeelte. Hoe hard de man precies reed is onbekend maar de enorm zware plantenbak was een flink gedeelte verschoven en de auto hield er flinke schade aan over.

De bestuurder is door het aanwezige ambulancepersoneel gecontroleerd maar bleek uiteindelijk niets te mankeren. Het bergen van het voertuig leek nog het enige wat hier stond te gebeuren…

Echter, door de aanrijding ontstond er een nóg smallere situatie omdat er aan de andere kant van de weg ook nog ene plantenbak stond. Een vrachtwagenchauffeur dacht dat het hem wel zou lukken om er toch tussendoor te komen maar helaas, de man raakte met zijn trailer de andere plantenbak waarna deze een stuk onder zijn trailer schoof. De man kon hierdoor dus niet meer voor of achteruit. Met man en macht werd geprobeerd de loodzware plantenbak te verschuiven maar tevergeefs. Vervolgens heeft de vrachtwagenchauffeur het met zijn pompwagen geprobeerd maar ook dit kon niet tot slagen worden gebracht. Uiteindelijk stapte er een chauffeur uit zijn voertuig die al een tijdje in de ontstane file stond. De chauffeur nam een grote stalen pijp mee die als hefboom kon worden gebruikt, stukje bij beetje lukte het vervolgens om de plantenbak weer terug te schuiven waarna de chauffeur uiteindelijk ook zijn weg kon vervolgen.

De auto werd vervolgens door de berger geborgen waarna de Reijerskoop weer kon worden vrijgegeven.

Foto’s: Rens de Haan

Ongeval Boskoop (1) Ongeval Boskoop (2) Ongeval Boskoop (3) Ongeval Boskoop (5) Ongeval Boskoop (6) Ongeval Boskoop (7) Ongeval Boskoop (8) Ongeval Boskoop (9) Ongeval Boskoop (10) Ongeval Boskoop (11) Ongeval Boskoop (12)

 

Situatie met vrachtwagen:

Vrachtwagen vast Boskoop (1) Vrachtwagen vast Boskoop (2) Vrachtwagen vast Boskoop (3) Vrachtwagen vast Boskoop (4) Vrachtwagen vast Boskoop (5)

Cookievoorkeuren wijzigen