IMG_6481

Leiden/Noordwijk, 11 mei 2015

Vanavond is er een grote oefendag georganiseerd voor politievrijwilligers in de omgeving van de Garemarkt in Leiden. De brandweer van Noordwijk hield maandagavond een oefening ‘autobrand met slachtoffers’ op het terrein van hun kazerne aan de Duinwetering in Noordwijk.

Oefening Leiden: Er zijn meerdere casussen geoefend zoals een ongeval, een persoon te water, een dronkenlap in het park, beroving, een suïcidaal en een ruzie in een horecagelegenheid met daarbij een ouwelwording. Bij de grote oefening ondersteunden naast de politie zelf, de brandweer, de ambulancedienst en de reddingsbrigade. De oefening heeft tot ongeveer 10 uur vanavond geduurd. De oefendag trok veel bekijks van nieuwsgierige/geïnteresseerde mensen.

Oefening Noordwijk: Maandagavond is de brandweer omstreeks 20:00 uur opgeroepen voor een autobrand op het terrein van de brandweerkazerne. In de auto zou volgens de melder nog een persoon liggen. Bij aankomst van de brandweer stond de auto in lichterlaaie. De brandweer is direct begonnen met het blussen van de auto. Een van de vrijwilligers heeft het slachtoffer bevrijd uit de brandende auto. Toen dit slachtoffer er uit was kon de auto verder geblust worden. De auto werd vervolgens met schuim afgeblust. Dit allemaal hoorde bij een brandweeroefening welke werd gehouden op het terrein van de brandweerkazerne. De oefening was volgens de brandweervrijwilligers goed verlopen. Het scenario beknelling werd later die avond ook nog geoefend.

Foto’s Leiden : District 16 / Koen Jongen

Foto’s Noordwijk: Menno Plug

Oefening Leiden:

 

Oefening Noordwijk:

Oefening_NWK(6) Oefening_NWK(1) Oefening_NWK(2) Oefening_NWK(3) Oefening_NWK(4) Oefening_NWK(5) Oefening_NWK(7) Oefening_NWK(8) Oefening_NWK(9) Oefening_NWK(10) Oefening_NWK(11) Oefening_NWK(12) Oefening_NWK(13) Oefening_NWK(14) Oefening_NWK(15) Oefening_NWK(16) Oefening_NWK(17)

Cookievoorkeuren wijzigen