Lisse, 9 mei 2015

Vanmorgen omstreeks tien over negen werd brandweerpost Lisse met de tankautospuit en de autoladder gealarmeerd voor een stormschade op de Lisbloemstraat in Lisse.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er bij woningen in aanbouw diverse steiger delen naar beneden dreigde  te vallen. Door de harde windvlagen raakte de delen los, één gedeelte van de steiger bungelde enkel aan nog maar een half gebroken houten plankje, deze situatie was voor passanten op de grond erg gevaarlijk. De brandweer is met de hoogwerker naar boven gegaan en toen heeft met het bungelende deel gecontroleerd naar beneden laten vallen. Hierna zijn de overige delen welk ook al los waren gekomen afgebroken en veilig aan de kant gelegd. Na een inzet van ongeveer drie kwartier had men de situatie weer veilig gemaakt en kon men weer inpakken en terug naar de kazerne gaan, tijdens de inzet was de straat afgesloten voor al het verkeer.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen