Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (10)Gouda, 8 mei 2015

Brandweerposten Gouda en Reeuwijk werden even voor middernacht gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Achterwillenseweg in Gouda. Aanvankelijk werd gedacht dat de brand zou woedden in een bedrijf maar bij aankomst van de hulpdiensten bleek dit een vrijstaande woning.

Door de rookontwikkeling werd direct duidelijk dat het hier om een flinke brand ging. In eerste instantie was de rook het enige zichtbare maar al snel sloegen de vlammen aan meerdere zijde van de woning metershoog uit de ramen. De bevelvoerder schaalde hierbij op naar middelbrand. Hierop kwamen een tweede tankautospuit en Officier van Dienst ter plaatse.

Ook een ambulance werd gealarmeerd. De bewoner, die hier antikraak woonde, had rook geïnhaleerd en had tevens lichte verwondingen opgelopen door het exploderen van een gasfles. De man is na controle naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer heeft direct met meerdere stralen het vuur bedwongen. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van de autoladder. Na ongeveer een uur was de brand redelijk onder controle. Het enige waar men lastig bij kon was de zolder waar de brand nog niet uit was. Er is besloten hem daar even ‘rustig’ te laten branden zodat er voldoende ruimte gecreëerd kon worden om ook daar het water te krijgen. Uiteindelijk lukte ook dit en heeft de brandweer de laatste restjes geblust door de woning gedeeltelijk te betreden.

Rond half drie werd het sein brand meester gegeven en konden de meeste hulpdiensten rustig aan inpakken en retour. De oorzaak van de brand is niet bekend en zal mogelijk worden onderzocht.

Foto’s: Rens de Haan & Lars van der Toorn
Video: Rens de Haan

Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (1) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (2) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (3) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (4) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (5) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (6) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (7) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (8) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (9) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (11) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (12)Middelbrand Achterwillenseweg Gouda (1) Middelbrand Achterwillenseweg Gouda (2) Middelbrand Achterwillenseweg Gouda (3) Middelbrand Achterwillenseweg Gouda (4) Middelbrand Achterwillenseweg Gouda (5) Middelbrand Achterwillenseweg Gouda (6) Middelbrand Achterwillenseweg Gouda (7) Middelbrand Achterwillenseweg Gouda (8) Middelbrand Achterwillenseweg Gouda (9) Middelbrand Achterwillenseweg Gouda (10) Middelbrand Achterwillenseweg Gouda (11) Middelbrand Achterwillenseweg Gouda (12) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (13) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (14) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (15) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (16) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (17) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (18) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (19) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (20) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (22) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (23) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (24) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (25) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (26) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (27) Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (28)Uitslaande brand Achterwillenseweg Gouda (21)

Cookievoorkeuren wijzigen