Warmond, 6 mei 2015

Vanmiddag omstreeks kwart voor vijf werden de hulpdiensten, waaronder een duikteam, opgeroepen voor een persoon te water op een onbekende locatie in Oud Ade. De juiste locatie was ook voor de meldkamer even gissen en de hulpdiensten werden dus naar de onbekende locatie in Oud Ade gestuurd, maar ook naar de Zijldijk in Leiderdorp en uiteindelijk bleek de juiste locatie het meer genaamd het ‘Zweiland’ in Warmond.

De brandweer heeft aldaar op de Sweilandpolder in Warmond de boot te water gelaten en is toen naar het meer op gevaren. Niet veel verder bleek dat er een zeilboot was omgeslagen door de harde wind. De persoon(en) welk in de zeilboot zaten waren gelukkig al veilig op het droge met behulp van omstanders, de duikteams van de brandweer hoefde hierom ook niet in actie te komen. De brandweer is met hun boot naar het omgeslagen bootje gevaren maar deze lag met zijn mast muurvast op de bodem in de modder. De boot is op het meer achtergelaten en deze zal later geborgen moeten worden. De meldkamer is op de hoogte van deze situatie, dit voordat omstanders weer denken dat er net een boot is omgeslagen en men weer in actie moet komen.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen