Leiden, 3 mei 2015

Vanmiddag omstreeks vijf uur kreeg de meldkamer melding van een ernstig ongeval met beknelling op de A44 Rechts 17,8 in Leiden. Politie meerdere ambulances en brandweer eenheden gingen onderweg.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er net na de oprit bij het Transferium richting Den Haag een ernstig ongeval tussen drie voertuigen was gebeurd. De brandweer kwam met spoed ter plaatse maar hoefde niet te knippen, wel heeft men de nodige hand en spandiensten verricht, onder andere een handblusser is gebruikt voor de zekerheid bij lekkende vloeistoffen. De ambulancedienst heeft meerdere personen ter plaatse behandeld en zeker drie personen zijn (sommige met spoed) vervoerd naar een Leids ziekenhuis. Ook kwamen enkele personen met lichte verwondingen er vanaf, zij hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

De A44 richting Den Haag is nu bij Oegstgeest afgesloten voor al het verkeer. Dit vanwege de hulpverlening het VOA onderzoek wat nu plaatsvind en uiteindelijk de berging van de drie voertuigen. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk, de politie onderzoekt de zaak.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen