Sassenheim, 1 mei 2015

Vanmiddag omstreeks kwart over drie kreeg de meldkamer melding van een ongeval op de A44 in Sassenheim. Meerdere ambulances, een traumahelikopter en een aantal brandweer eenheden werden erheen gestuurd voor een ongeval beknelling met autobrand.

Eenmaal ter plaatse blijkt van brand gelukkig geen sprake, er was even veel stoomvorming vlak na de aanrijding. Van beknelling bleek evenmin sprake, alleen brandweerpost Warmond en de OVD zijn even ter plaatse geweest en de traumahelikopter werd afgemeld.

Volgens getuige stond er een file op de snelweg richting Amsterdam, vermoedelijk zag een automobilist dit te laat en botste deze op zijn voorganger. De ambulancedienst heeft twee personen behandeld en met spoed naar het LUMC in Leiden vervoerd. De verkeersdienst van de politie heeft het ongeval onderzocht. Tijdens de hulpverlening, het onderzoek en de berging was de gehele A44 richting Amsterdam afgesloten voor al het verkeer. Vanwege de afsluiting ontstond er al snel een kilometerslange stilstaande file op de A44, ook de lokale wegen stonden al snel vast door automobilisten welk de file wilden ontwijken. Omstreeks vijf uur werd de snelweg weer vrijgegeven door de politie.

Foto’s: Devin Waasdorp

Foto’s: Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen