Brand Pluutwerf Gouda (8)Gouda, 27 april 2015

Vroeg in de morgen werden de brandweerposten Gouda en Reeuwijk gealarmeerd voor een woningbrand op het Raaigras in Gouda. Direct bij eerste melding werd al opgeschaald naar middelbrand. Toen de voertuigen zich aanrijdend meldden bij de alarmcentrale werd het adres gewijzigd. De brand zou woedden op de Pluutwerf en niet op het Raaigras.

De melding was nogal paniekerig en waarschijnlijk is het hier dan ook fout gegaan bij het achterhalen van het juiste adres en besloot de centralist op te schalen naar middelbrand.

Eenmaal ter plaatse kwam er wat rook uit de woning en heeft de brandweer een binnen aanval gedaan. De brandweermannen hebben zich direct ingezet ter redding van de nog vier in de woning aanwezige katten maar al snel bleek dat de diertjes alle vier waren omgekomen bij de brand. De brandweer heeft deze over gedragen aan de dierenambulance.

De brand was al snel onder controle en bleek te hebben gewoed in een soort computerkamer. De bewoners waren juist met een grote verbouwing bezig en het is dan ook onduidelijk of een elektrisch apparaat de oorzaak van de brand is geweest of dat er wellicht iets anders is gebeurd. Team brandonderzoek zal dit verder uitzoeken.

Hoewel door zeer snel optreden van de brandweer heel veel erger is kunnen voorkomen bleek de schade in de woning aanzienlijk. Salvage is hiervoor ook ter plaatse gekomen en zal de schade opnemen.

De autoladder van brandweerpost Gouda en de Tankautospuit van post Reeuwijk bleken niet ingezet te hoeven worden en konden uiteindelijk onverrichter zaken retour.

Foto’s: Rens de Haan

Brand Pluutwerf Gouda (1) Brand Pluutwerf Gouda (2) Brand Pluutwerf Gouda (3) Brand Pluutwerf Gouda (4) Brand Pluutwerf Gouda (5) Brand Pluutwerf Gouda (6) Brand Pluutwerf Gouda (7) Brand Pluutwerf Gouda (9) Brand Pluutwerf Gouda (10) Brand Pluutwerf Gouda (11) Brand Pluutwerf Gouda (12) Brand Pluutwerf Gouda (13) Brand Pluutwerf Gouda (14) Brand Pluutwerf Gouda (15) Brand Pluutwerf Gouda (16)

Cookievoorkeuren wijzigen