Sassenheim, 26 april 2015

Vanmiddag omstreeks kwart over twaalf kreeg de meldkamer melding van een ongeval op de kruising Wasbeekerlaan met de  Kwekersweg in Sassenheim.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat een lijnbus van Arriva, de Q-Liner 361, en een personenauto met elkaar in botsing waren gekomen. Gelukkig bleek dat er geen gewonden waren bij dit ongeval dus was alleen de politie ter plaatse. Het ongeval gebeurde toen een personenauto vanaf de Kwekersweg rechtsaf de Wasbeekerlaan wilde opdraaien, tijdens deze draai kwam hij in aanraking met de linker achterkant van de lijnbus welk midden op de tweebaansweg reed.

Het is daar welbekend dat de daar gelegen wegversmalling op de Wasbeekerlaan zorgt voor gevaarlijke situatie op de weg, er gebeuren daar regelmatig ongelukken. Grotere voertuigen zoals vrachtwagens en lijnbussen gaan al ver van tevoren midden op de weg rijden om zo vlot door de paaltjes heen te rijden. Buurtbewoners hebben hier al meerdere keren over geklaagd bij politie en gemeente maar tot nu toe wordt er nog niks aan gedaan. Een buurtbewoner opperde nog ‘ er moet eerst een dode vallen’ dan luisteren ze pas. Na het invullen van de nodige papieren konden beide voertuigen hun weg, met aanzienlijke schade, toch nog vervolgen.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen