Lisse, 26 april 2015

Vanavond omstreeks tien voor twee werd de brandweerpost van Lisse gealarmeerd voor een buitenbrand op de Koninginneweg in Lisse.

Eenmaal ter plaatste blijkt dat er drie vuilcontainers en een elektrakast in brand stonden. de brandweer had het vuur met een straal hogedruk alweer snel geblust. De omgeving van de kast werd afgezet terwijl men wachtte op de komst van netbeheerder Liander. Nadat deze ter plaatse was bleek dat het om een PTT-kast ging, hiermee was het eventuele gevaar voor de omgeving geweken en kon de brandweer weer retour kazerne. Liander neemt de reparatie van de PTT-kast op zicht, het is mogelijk dat bedrijven en particulieren in de directe omgeving last hebben van een bel / internet storing.

Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk, men houdt ernstig rekening met brandstichting. De politie gaat beveiligingscamera beelden bekijken om zo de eventuele daders op te sporen.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen