Sassenheim, 22 april 2015

Vanavond omstreeks half tien kreeg de meldkamer melding van een ongeval met meerdere voertuigen op de A44 in Sassenheim richting Den Haag nabij afrit 3 (Noordwijkerhout).

Eenmaal ter plaatse bleek dat er een grote biels op de snelweg lag, een bestelbusje klapte op de biels. Door deze klap brak de rechter voorvelg in tweeën en scheurde daarna ook de achterband kapot. Een personenauto welk achter het busje reed klapte op zijn beurt weer op de biels en hierdoor brak de rechter voorwielophanging af en kwam de auto abrupt tot stilstand. Een personenauto kon deze auto niet meer ontwijken en klapte achterop, de schade is groot. Gelukkig was er alleen sprake van materiële schade en bleven alle bestuurders en inzittende ongedeerd. Het was eerst voor alle bestuurders een raadsel wat er nou was gebeurd maar de biels werd even verderop in het gras gevonden door één van de bestuurders.

Rijkswaterstaat en de politie hadden de rechter rijstrook en de afrit afgesloten. Zo kon bergingsbedrijf BCB met twee voertuigen alle drie de auto’s opladen en van de snelweg afslepen. Hoe de biels op rijbaan terecht is gekomen is onbekend, vermoedelijk is deze van een voertuig afgevallen.

Foto’s: Devin Waasdorp

 

Cookievoorkeuren wijzigen