Noordwijk/Katwijk, 11 april 2015

Zaterdagmorgen zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een oefening op het strand tussen Katwijk en Noordwijk.

KNRM, reddingsbrigade, politie en verschillende ambulances kwamen ter plaatse om te oefenen. Een paar mannen hebben te horen gekregen dat hun boot is gestolen. Als ze de daders willen overmeesteren wordt er een persoon neergestoken. De andere dader wordt vervolgens geslagen met een honkbalknuppel. Tijdens het varen raakt de bestuurder van de boot buiten bewustzijn door de klap van daarvoor. De andere dader raakt te water en raakt onderkoeld. De boot schiet het strand op en raakt hierbij een visser. Doordat de boot het strand op schiet schrikt een paard dusdanig dat deze op hol slaat. De berijder van het paard valt hierdoor op de grond en raakt hierdoor gewond aan haar enkel. Het paard is vervolgens weggerend. Alle slachtoffers zijn door de ter plaatse gekomen ambulanciers behandeld. De KNRM heeft door middel van de hulpverleningsvoertuigen de slachtoffers naar de ambulances gebracht welke opgesteld stonden bij de KNRM post in Katwijk. Hierna zijn de slachtoffers vervoerd naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten gaven aan dat ze veel van de oefening hebben geleerd.

Foto’s: Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen