BODEGRAVENBodegraven, 10 april 2015

Vanavond rond 21:50 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water langs de Rijnkade in Bodegraven. Al snel leek het er op dat in de auto, die volledig onder water lag, nog meerdere personen zouden zitten. Maar liefst zes ambulances, twee traumahelikopters en een groot aantal brandweervoertuigen werd opgeroepen. Er werd opgeschaald naar ‘groot duikalarm’.

Drie duikteams van de brandweer gingen te water om de mogelijke inzittenden uit de auto te halen. Echter kreeg men de auto niet open waarna werd besloten om het voertuig uit het water te takelen. Aldaar bleek dat er zo goed als zeker geen inzittenden meer in het voertuig zaten. De brandweer zoekt momenteel nog in het water naar mogelijke slachtoffers.

Eén van de twee opgeroepen traumahelikopters werd nabij het incident afgemeld en ging retour. De ander is geland langs de N458. Het was lange tijd chaos op de incidentlocatie omdat onbekend was of er wel of geen personen in het voertuig zaten.

Update 23:00
Brandweer is begonnen met het voertuig uit het water te takelen. De kans dat er nog personen in het voertuig zitten is klein. Dit omdat men de auto inmiddels open heeft gekregen en het takelen dus ook makkelijker wordt.

Update 23:10
De auto is zojuist uit het water getakeld. Het is nu 100% zeker dat er geen personen meer in het voertuig zitten. Waar deze wel zijn is nog onbekend.

Update: 23:17
De politie onderzoekt waar de inzittenden van de auto wel zijn momenteel. Omstanders spreken over een race welke vlak voor het ongeval zou hebben plaatsgevonden. Dit is dus niet bevestigd.

Update 01:55

Auto is geborgen en hulpdiensten zijn retour. De rust is weder gekeerd op de Rijnkade maar de hulpdiensten tasten nog in het duister over het exacte verhaal. Er wordt door de brandweer gesproken van een ‘vreemd verhaal’ omdat de auto die uit het water getakeld is niet de auto zou zijn die de getuige het water in had zien rijden. Echter is na meerdere zoekslagen door de brandweer geen voertuig meer aangetroffen onder water, anders als het opgetakelde voertuig.

De politie start een onderzoek.

Wanneer er meer bekend is zullen wij dit vermelden.

Foto’s & Video: Rens de Haan

 

Voertuig te water Bodegraven (1) Voertuig te water Bodegraven (2) Voertuig te water Bodegraven (3) Voertuig te water Bodegraven (4) Voertuig te water Bodegraven (5) Voertuig te water Bodegraven (6) Voertuig te water Bodegraven (7) Voertuig te water Bodegraven (8) Voertuig te water Bodegraven (9) Voertuig te water Bodegraven (10) Voertuig te water Bodegraven (11) Voertuig te water Bodegraven (12) Voertuig te water Bodegraven (13) Voertuig te water Bodegraven (14) Voertuig te water Bodegraven (15) Voertuig te water Bodegraven (16) Voertuig te water Bodegraven (17) Voertuig te water Bodegraven (18) Voertuig te water Bodegraven (19) Voertuig te water Bodegraven (20) Voertuig te water Bodegraven (21) Voertuig te water Bodegraven (22) Voertuig te water Bodegraven (23) Voertuig te water Bodegraven (24) Voertuig te water Bodegraven (25) Voertuig te water Bodegraven (26) Voertuig te water Bodegraven (27) Voertuig te water Bodegraven (28)

Onderstaande foto-update: Lars van der Toorn & Jasper van Reenen

Inzet Bodegraven LvdT-JvR (1) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (2) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (3) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (4) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (5) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (6) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (7) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (8) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (9) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (10) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (11) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (12) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (13) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (14) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (15) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (16) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (17) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (18) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (19) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (20) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (21) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (22) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (23) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (24) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (25) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (26) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (27) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (28) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (29) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (30) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (31) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (32) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (33) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (34) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (35) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (36) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (37) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (38) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (39) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (40) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (41) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (42) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (43) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (44) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (45) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (46) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (47) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (48) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (49) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (50) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (51) Inzet Bodegraven LvdT-JvR (52)

Onderstaande foto’s: Marco Carels

Inzet Bodegraven - MC (1) Inzet Bodegraven - MC (2) Inzet Bodegraven - MC (3) Inzet Bodegraven - MC (4) Inzet Bodegraven - MC (5) Inzet Bodegraven - MC (6)

Cookievoorkeuren wijzigen